Sposób przygotowania:
Leniwa kapusta
Podsmaż cebulę w głębokim rondlu z grubym dnem. Dodaj poszatkowaną kapustę i smaż przez 15-20 minut, aż zmięknie i lekko zbrązowieje. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dodaj bekon, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem, połącz z ugotowanym ryżem i pozostaw na małym ogniu. W osobnym garnku podgrzej sos pomidorowy i wodę, wlej do kapusty, mięsa i ryżu, posól, dodaj łyżeczkę cukru, by zabić kwaśny smak pomidorów, przykryj, zagotuj, zmniejsz ogień i duś przez mniej więcej pół godziny. Potrawa powinna przypominać gęsty gulasz, lecz nie owsiankę.
Paola
Tak na marginesie, to jest przepis spisany dosłownie ze str.15,16 "Przepisów Tatiany" Paulliny Simmons, prawda ?
Persik