Sposób przygotowania:
Leniwe z michałkami
Rodzynki zalewamy wrzątkiem i po 5 min odcedzamy. Twaróg miksujemy z cukrem i jajkiem. Dodajemy do niego rodzynki i mąkę, wyrabiamy elastyczne ciasto. Michałki przecinamy na pół. Na dłoni układamy niewielkie porcje ciasta i rozpłaszczamy. Na środku takiego placuszka kładziemy cukierek i szczelnie zawijamy formując kluseczkę. Gotujemy bardzo wolno w osolonym wrzątku 15 minut od wypłynięcia. Już nic nie potrzebujemy do dekoracji wierzchniej. Leniwe są dość słodkie za sprawą michałków.
![Leniwe z michałkami Leniwe z michałkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leniwe-z-michalkami-217706.jpg)
![Leniwe z michałkami Leniwe z michałkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leniwe-z-michalkami-217707.jpg)
![Leniwe z michałkami Leniwe z michałkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leniwe-z-michalkami-217708.jpg)
![Leniwe z michałkami Leniwe z michałkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leniwe-z-michalkami-217709.jpg)
eliza135
Ela Dz
Są dość słodkie...dla mnie za bardzo. Ale jak ktoś lubi słodkie jak moja teściowa...ona była zachwycona:)
monikaT83
edytaha
Ela Dz
biedroneczki
skuter5