motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Leniwe z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Światna potrawa, którą można podawać na wiele sposobów

Leniwe z twarogiem

Składniki:

Leniwe z twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Leniwe z twarogiem
Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Przełożyć do miski, wbić jajka, dodać mąkę, wymieszać i zagnieść ciasto. Na stolnicy z ciasta uformować wałeczek, spłaszczyć lekko dłonią i pokroić ukośnie. W dużym garnku zagotować wodę, lekko posolić i wrzucić leniwe pierogi. Pierogi gotować do momentu aż wypłyną na wierzch. Pierogi wyjąć łyżką cedzakową. Masło roztopić na patelni, wsypać bułkę i wymieszać, poczekać jeszcze chwilkę. Leniwe pierogi wyłożyć na talerz, polać masłem z bułką, posypać cukrem.