Sposób przygotowania:
Lepkie żeberka wieprzowe
Żeberka kroimy na paski. W rondlu rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim żeberka. Gdy mięso będzie złote z każdej strony zalewamy je wodą.
Doprawiamy całość solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. W razie konieczności dolewamy wody.
Gdy mięso zmięknie a płyn znacznie odparuje posypujemy mięso niewielką ilością cukru. Całość cały czas mieszamy, by nic się nie przypaliło.
Gdy cukier się rozpuści i utworzy glazurę podajemy.
Wytworzonym sosem polewamy żeberka.
Doprawiamy całość solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. W razie konieczności dolewamy wody.
Gdy mięso zmięknie a płyn znacznie odparuje posypujemy mięso niewielką ilością cukru. Całość cały czas mieszamy, by nic się nie przypaliło.
Gdy cukier się rozpuści i utworzy glazurę podajemy.
Wytworzonym sosem polewamy żeberka.
skuter5
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że żeberka przypadły Ci do gustu :)
lukrowanepierniczki