Sposób przygotowania:
Leśne owoce na owsianym spodzie
1) Owsiane ciasteczka wkładamy do foliowego woreczka, zamykamy i kruszymy za pomocą wałka do ciasta.
2) Masło przekładamy do garnuszka i roztapiamy.
3) Roztopione masło odstawiamy do wystygnięcia.
3) Pokruszone ciasteczka przekładamy do miski, zalewamy wystygniętym masłem, łączymy.
4) Dodajemy kropelkę ekstraktu śmietankowego.
5) Mieszankę leśnych owoców odsączamy z syropu.
6) Na dno kokilek wsypujemy kruszonkę.
7) Na kruszonkę układamy owoce leśne.
8) Śmietanę łączymy z cukrem i układamy na owoce leśne.
9) Na koniec posypujemy wierzch kruszonką.
10) Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut w 180 stopniach.
2) Masło przekładamy do garnuszka i roztapiamy.
3) Roztopione masło odstawiamy do wystygnięcia.
3) Pokruszone ciasteczka przekładamy do miski, zalewamy wystygniętym masłem, łączymy.
4) Dodajemy kropelkę ekstraktu śmietankowego.
5) Mieszankę leśnych owoców odsączamy z syropu.
6) Na dno kokilek wsypujemy kruszonkę.
7) Na kruszonkę układamy owoce leśne.
8) Śmietanę łączymy z cukrem i układamy na owoce leśne.
9) Na koniec posypujemy wierzch kruszonką.
10) Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut w 180 stopniach.