Sposób przygotowania:
Owsiana krajanka ze śliwkami
Do miski wsypać mąkę i płatki owsiane. Następnie wsypać siekane orzechy laskowe, sezam i słonecznik. Na koniec dodać cukier trzcinowy. Wymieszać. Masło i miód wrzucić do miseczki i rozpuścić (w mikrofali lub kąpieli wodnej). Wymieszać dokładnie. Wlać do suchych składników i wymieszać.
2/3 masy przełożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczeni. Ugnieść. Umyte i osuszone śliwki przekroić na pół, usunąć pestki. Owoce pookładać skórką do dołu na przygotowanym spodzie. Pozostałą część masy rozdrobnić jak kruszonkę i posypać owoce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 35-40 minut. Wystudzić i pokroić na kwadraty
2/3 masy przełożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczeni. Ugnieść. Umyte i osuszone śliwki przekroić na pół, usunąć pestki. Owoce pookładać skórką do dołu na przygotowanym spodzie. Pozostałą część masy rozdrobnić jak kruszonkę i posypać owoce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 35-40 minut. Wystudzić i pokroić na kwadraty
Marika-
Magdalena88