Sposób przygotowania:
Letnia przygoda
BISZKOPTY: podzielić wszystkie składniki na 3 równe części. Z każdej części zrobić biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Później zmniejszając obroty miksera dodawać żółtka. Łyżką wmieszać wymieszane ze sobą i przesiane przez sito mąki z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane masy wylać na 3 równe tortownice. Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąc i ostudzić. Sernik błyskawiczny zrobić wg przepisu na opakowaniu dodając do masy serki homogenizowane (odstawić trochę do dekoracji). Do masy dodać posypkę czekoladową, zamieszać. Całą masę wyłożyć na jeden biszkopt. Na masę wyłożyć drugi biszkopt (wszystko robić w jednej tortownicy. Przygotować galaretkę malinową jak podano na opakowaniu. Lekko tężejącą dać do ubitego mleka z puszki. Wylać na tortownicę. Przykryć 3 biszkoptem. Na tego biszkopta wyłożyć pozostałość masy z sernika (tej odstawionej do ozdoby). Na około wyłożyć maliny. Przylać tężejącą galaretką agrestową.