SUPERPRZEPIS

Letnia sałatka w koperkowym pesto

  • 4
  • wjosna
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Letnia sałatka w koperkowym pesto Więcej zdjęć (3)

Letnia sałatka z młodych ziemiaków, bobu i fasolki szparagowej w koperkowym pesto.

Składniki:

Letnia sałatka w koperkowym pesto

 

 

 

Sposób przygotowania:

Letnia sałatka w koperkowym pesto
Odciąć z fasolki końcówki i pokroić na ok 3 cm kawałki. Ziemiaki, fasolkę i bób ugotować każde oddzielnie uważając, żeby pozostały jędrne – lepiej lekko twarde niż żeby się nie rozpadały (szczególnie ziemiaki i bób). Ziemiaki i fasolkę ostudzić. Bób przelać zimną wodą, przestudzić i zdjąć łupinki.



Ziemiaki pokroić w większą kostkę. Zmiksować wszystkie składniki pesto – w razie potrzeby dolać oliwy – konsystencja ma być rzadsza niż klasycznego pesto- bardziej przypominająca gęsty sos. Zalać składniki sałatki pesto, wymieszać i odstawić do przegryzienia ok. godziny.
Letnia sałatka w koperkowym pesto
składniki letniej sałatki w koperkowym pesto
Letnia sałatka w koperkowym pesto
Pesto koperkowo-migdałowe w charakterze sosu

Tagi:

pesto