Sposób przygotowania:
Letnia sałatka w koperkowym pesto
Odciąć z fasolki końcówki i pokroić na ok 3 cm kawałki. Ziemiaki, fasolkę i bób ugotować każde oddzielnie uważając, żeby pozostały jędrne – lepiej lekko twarde niż żeby się nie rozpadały (szczególnie ziemiaki i bób). Ziemiaki i fasolkę ostudzić. Bób przelać zimną wodą, przestudzić i zdjąć łupinki.
Ziemiaki pokroić w większą kostkę. Zmiksować wszystkie składniki pesto – w razie potrzeby dolać oliwy – konsystencja ma być rzadsza niż klasycznego pesto- bardziej przypominająca gęsty sos. Zalać składniki sałatki pesto, wymieszać i odstawić do przegryzienia ok. godziny.
Ziemiaki pokroić w większą kostkę. Zmiksować wszystkie składniki pesto – w razie potrzeby dolać oliwy – konsystencja ma być rzadsza niż klasycznego pesto- bardziej przypominająca gęsty sos. Zalać składniki sałatki pesto, wymieszać i odstawić do przegryzienia ok. godziny.
marietta
wjosna
Netka
mysza75