marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Letnia zupa z sherry.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warzywa umyć i obrać ze skórki oraz zmiksować z wodą i cebulą. Przecedzić przez drobne sitko,doprawić,schłodzić,wymieszać ze śmietanką.

Letnia zupa z sherry.

Składniki:

Letnia zupa z sherry.

 

  • 500 g.dojrzałych pomidorów,
  • 1 duży ogórek gruntowy,
  • 1 mała cebula,
  • 500 ml.wody,
  • 100 ml.sherry,
  • 100 ml.słodkiej śmietanki,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1/2 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania:

Letnia zupa z sherry.
Ogórek i pomidory umyć,obrać ze skóry,zmiksować z wodą i cebulą.Przecedzić przez drobne sitko,zachowując płyn.Doprawić sherry,cukrem,solą.Dobrze schłodzić w lodówce,potem wymieszać ze śmietanką i podawać.

Tagi:

sherry