Sposób przygotowania:
Kurczak na ostro.
Sprawionego i wymytego kurczaka pokroić na 4 części,zalać sokiem grejpfrutowym i marynować 12 godzin,trzymając w lodówce.
Po wyjęciu wytrzeć mięso do sucha i natrzeć solą zmieszaną z piep-
-rzem,obsmażyć z obu stron na oliwie,dodać cebulę pokrojoną na plasterki oraz oczyszczony i pokrojony w paski strąk papryki chilli,
roztarty czosnek i natkę siekaną.Dusić,podlewając marynatą.Podawać z ryżem na sypko.
Po wyjęciu wytrzeć mięso do sucha i natrzeć solą zmieszaną z piep-
-rzem,obsmażyć z obu stron na oliwie,dodać cebulę pokrojoną na plasterki oraz oczyszczony i pokrojony w paski strąk papryki chilli,
roztarty czosnek i natkę siekaną.Dusić,podlewając marynatą.Podawać z ryżem na sypko.