Sposób przygotowania:
paprykowe nasi goreng
ryż ugotować wcześniej i pozostawić do wystygnięcia (może być pozostały z poprzedniego dnia). Pokroić w słupki marchewkę oraz wszystkie rodzaje papryki. Cebule pokroić w pióra. Drobno posiekać czosnek. Do miseczki włożyć posiekany czosnek razem z częścią cebuli oraz dodać małą łyżeczkę zmielonego chili - zblendować, po czym wrzucić na rozgrzaną na patelni lub woku oliwę z oliwek. Smażyć około minuty, a następnie dorzucić na patelnię paprykę, marchewkę oraz resztę cebuli. Smażyć około 3 minut mieszając. W tym samym czasie zacząć smażyć na drugiej patelni jajecznicę - doprawić ją solą i pieprzem. Gdy jajecznica nie będzie jeszcze dobrze usmażona - przerzucić ją na patelnię z warzywami. Dodać zimny ryż oraz dwie łyżeczki sosu sojowego. Wymieszać i smażyć jeszcze około dwóch minut. Danie można podawać ze świeżą posiekaną kolendrą.