Sposób przygotowania:
Letnie gołębie z kaszą prażoną
Jedna ładną kapustę obgotowujemy w całości ,wyciągając po kolei ugotowane liście . Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie . Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno .Cebule obieramy z łupiny i siekamy drobno. Dodajemy na masełko z cebulką podsmażamy. Dodajemy kaszę mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku . Ściągamy z palnika studzimy . Taki farsz nakładamy na liście młodej kapusty . Zawijamy gołąbki . Układamy ciasto na patelni zalewamy woda z rosołkiem i gotujemy chwileczkę .Podajemy z szczypiorkiemi roztopionym masełkiem