BasiaPor

BasiaPor

Kucharz
[Przepisów: 18]

Letnie leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekkie letnie danie dla każdego miłośnika warzyw i mięska

Letnie leczo

Składniki:

Letnie leczo

 

  • 1 bakłażan
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • 1 kabaczek
  • 1 cebula średniej wielkości
  • laska zwyczajnej kiełbaski, dobrze czosnkowej
  • średni przecier pomidorowy
  • przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Letnie leczo
Wszystkie warzywa kroimy i wrzucamy do garnka, zalewamy lekko wodą i gotujemy aż do całkowitej miękkości. Wody nie za dużo, bo wyjdzie zupa a nie danie ;)) trzeba pamiętać, że warzywa zmniejszą swoją objętość nawet o 1/3, więc jeżeli chcemy ugotować leczo na większą ilość osób trzeba zwiększyć liczbę składników, taki zestaw jest idealny dla trzyosobowej rodziny (rodzice+dziecko). Następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy swoimi ulubionymi przyprawami do smaku.