Sposób przygotowania:
Limonkowe udka z kurczaka
Udka z kurczaka myjemy (skórę można zdjąć wedle uznania), osuszamy i nacieramy solą. Składniki marynaty dokładnie łączymy ze sobą, a następnie wrzucamy do niej mięso. Mieszamy i odstawiamy na minimum 4 godziny.
Tak przygotowane mięso pieczemy 40 minut w 180 stopniach, przewracając je w połowie pieczenia.
Pozostałą marynatę mieszamy z 50 ml wody. Zagotowujemy i dodajemy kostkę rosołową, po jej rozpuszczeniu sos zagęszczamy skrobią wymieszaną z resztą wody.
Mięso przed podaniem polewamy przygotowanym sosem.
Tak przygotowane mięso pieczemy 40 minut w 180 stopniach, przewracając je w połowie pieczenia.
Pozostałą marynatę mieszamy z 50 ml wody. Zagotowujemy i dodajemy kostkę rosołową, po jej rozpuszczeniu sos zagęszczamy skrobią wymieszaną z resztą wody.
Mięso przed podaniem polewamy przygotowanym sosem.
SylaUla
Jagodowa