agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

łódeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

łódeczki łódeczki łódeczki

łódeczki

Składniki:

łódeczki

 

Sposób przygotowania:

łódeczki
Pokrojone na plastry 4 sztuki mortadeli razem ze skórą wrzucamy do gorącego oleju (dzięki temu zabiegowi brzegi wędliny zawiną się do środka). Wyjmujemy i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Pokrojoną w plastry cebulę dusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać pomidory pokrojone i ostatnią sztukę mortadeli pokrojoną w kostkę. Solimy do smaku i dusić dalej. Zdjąć pokrywkę i odparować wodę. Wkładamy wszystko do usmażonych plastrów mortadeli na wierzch wbijamy jajko i wstawiamy do piekarnika aż się Stegnie jajko.

Tagi:

jajko jajka