Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Śledzie po wegańsku z selera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie po wegańsku z selera- doskonała przekąska dla całej rodziny. Smakiem nie odbiegają do prawdziwych śledzi.

Śledzie po wegańsku z selera

Składniki:

Śledzie po wegańsku z selera

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po wegańsku z selera
1. Selera obierz i pokrój w półplasterki o grubości 0,5 cm. Warzywo ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Następnie selera ułóż na patelni z odrobiną oleju, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Smaż około 3 minuty z każdej strony.

2, Cebulę obierz i pokój w półplasterki. Do cebuli dodaj musztardę, olej, ocet jabłkowy oraz liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszaj. Dodaj selera. Całość wymieszaj.

3. Selera z marynatą przełóż do dużego słoja, zakręć i odstaw na 24 godziny w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. Podawaj z pieczywem.