Sposób przygotowania:
Śledzie po wegańsku z selera
1. Selera obierz i pokrój w półplasterki o grubości 0,5 cm. Warzywo ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Następnie selera ułóż na patelni z odrobiną oleju, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Smaż około 3 minuty z każdej strony.
2, Cebulę obierz i pokój w półplasterki. Do cebuli dodaj musztardę, olej, ocet jabłkowy oraz liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszaj. Dodaj selera. Całość wymieszaj.
3. Selera z marynatą przełóż do dużego słoja, zakręć i odstaw na 24 godziny w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. Podawaj z pieczywem.
2, Cebulę obierz i pokój w półplasterki. Do cebuli dodaj musztardę, olej, ocet jabłkowy oraz liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszaj. Dodaj selera. Całość wymieszaj.
3. Selera z marynatą przełóż do dużego słoja, zakręć i odstaw na 24 godziny w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. Podawaj z pieczywem.
SylaUla