marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Łódeczki z papryki z fetą, orzechami i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przystawka wprawdzie wiosenna lub letnia,ale jada się ją nawet w okresie jesienno-zimowym.Może być nawet przystawką do grillowych potraw.

Łódeczki z papryki z fetą, orzechami i ziołami

Składniki:

Łódeczki z papryki z fetą, orzechami i ziołami

 

Sposób przygotowania:

Łódeczki z papryki z fetą, orzechami i ziołami
Papryki i listki świeżych ziół przekroić, opłukać,strzepnąć.Z papryk usunąć gniazda nasienne i ogonki, orzechy utłuc dziadkiem do orzechów i posiekać.Ser fetę wypakować i pokroić w kostkę lub kupić ze dwa pojemniczki krojonej. Napełniać kostkami fety zmieszanymi z orzechami siekanymi łódeczki paprykowe, skropić oliwą, posypać kulkami kolorowego pieprzu i dekorować listkami świeżej bazylii, mięty lub szałwii.

Tagi:

papryka sery ser