Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Papryka nadziewana makaronem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka nadziewana makaronem to smaczne i pożywne zarazem danie, polecam

Papryka nadziewana makaronem

Składniki:

Papryka nadziewana makaronem

 

  • 9 czerwonych papryk
  • 20 dag makaronu wstążki
  • sól
  • 1 łyżka oleju
  • 20 dag seru gouda
  • 15 dag wędzonego boczku
  • po 1 łyżce natki pietruszki i koperku
  • 2 jaja
  • 6 łyżek śmietany
  • pieprz
  • 250 ml bulionu mięsnego

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana makaronem
6 papryk przekroić wzdłuż na pół i blanszować 4 minuty w osolonej wodzie. 3 papryki pokroić w dużą kostkę, blanszować 4 minuty. w osolonej wodzie i zmiksować. Ugotować makaron. Ser, boczek i zieleninę wymieszać z makaronem.Papryki napełnić makaronem.Jaja wymieszać ze śmietaną i polać makaron.Puree z papryki wymieszać z bulionem, podlać papryki. Piec 20 minut w temp. 200st.C