Sposób przygotowania:
Lody anyżkowe z kolorową kaszką.
Masę mleczno-jajeczną przygotowywać w kąpieli wodnej(na parze),
aby białka się lepiej ścinały,a masa stała się gęsta i gładka.Zestawić masę z pary i nadal mieszając,dodawać 1-2 łyżeczki sproszkowanego anyżu,potem cukru,cukru waniliowego
lub wanilii.Ostudzić,a ostudzoną masę przełożyć do wymytej i czystej foremki na lody i włożyć do zamrażalnika.Co jakiś czas otwi-
-erać zamrażalnik i przemieszać masę,aż potworzą się w niej kry-
-ształki lodu.Proces mrożenia ma przebiegać w -3,5 st.C z ok.30-45
min.Po zamrożeniu foremkę z lodami wyjąć,otworzyć i nabierać de-
-ser gałkarką do pucharków.Przed podaniem dekorować deser
ubitą śmietaną i posypać kwiatami anyżu suszonego i kolorową posypką z cukierków.
aby białka się lepiej ścinały,a masa stała się gęsta i gładka.Zestawić masę z pary i nadal mieszając,dodawać 1-2 łyżeczki sproszkowanego anyżu,potem cukru,cukru waniliowego
lub wanilii.Ostudzić,a ostudzoną masę przełożyć do wymytej i czystej foremki na lody i włożyć do zamrażalnika.Co jakiś czas otwi-
-erać zamrażalnik i przemieszać masę,aż potworzą się w niej kry-
-ształki lodu.Proces mrożenia ma przebiegać w -3,5 st.C z ok.30-45
min.Po zamrożeniu foremkę z lodami wyjąć,otworzyć i nabierać de-
-ser gałkarką do pucharków.Przed podaniem dekorować deser
ubitą śmietaną i posypać kwiatami anyżu suszonego i kolorową posypką z cukierków.