Sposób przygotowania:
Lody Bacia z dodatkami
Utrzeć żółtka oddzielone od białek z cukrem na parze, potem dolewać stopniowo mleko, cały czas ubijając składniki na jednolitą masę. Zestawić na bok naczynie i wystudzić masę. Następnie wlać kremówkę do szklanej misy i ubić na sztywno z dodatkiem cukru zamiast zagęstnika. Wstawić misę do lodówki na najwyższą półkę. Chłodzić z 45 min, a po wyjęciu połączyć ubitą śmietanę z masą jajeczno-mleczną oraz z kawałkami skórki smażonej z pomarańczy, fiołków i imbiru kandyzowanych i wisienek maraschino z zalewy lub z likierem. Przełożyć łyżką masę do pojemnika do lodów, zamknąć dokładnie pokrywę i wstawić do zamrażalnika na najwyższą półkę. Zamrażać przez 3-4 godz. co jakiś czas wyjąć i przemieszać masę widelcem, aby potworzyły się kryształki lodu. Po upływie czasu wyjąć pojemnik, otworzyć i gałkownicą nakładać porcyjki lodów do kubków waflowych i podawać.