Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Lody bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Orzechy, rodzynki, rum i śmietana razem wzięte stworzyły smakowite połączenie smaków

Lody bakaliowe

Składniki:

Lody bakaliowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lody bakaliowe
Sparzone jajka ubiłam na parze. Gdy były już gotowe, odstawiłam je na bok do ostygnięcia. Orzechy i większe rodzynki pokroiłam drobniej. Zalałam bakalie rumem. Śmietanę ubiłam na sztywno, po czym dodałam masę jajeczną i bakalie. Delikatnie wymieszałam. Całość przelałam do zamykanego płaskiego naczynia tak by nie przenikały inne zapachy. Wstawiłam do zamrażarki na kilka godzin, co jakiś czas przemieszałam dla równomiernego zamrożenia.

Tagi:

jajko jajka lody