Sposób przygotowania:
Lody kakaowe /z maszynki/
-Kakao i cukier rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłego mleka. -Pozostałe mleko połączyć ze śmietanką i zagotować. -Dodać aromat i rozpuszczone kakao z cukrem,wymieszać. -Odstawić do przestudzenia, a następnie wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin. -Zimne mleko kakaowo-waniliowe umieścić w misie maszynki do lodów i postępować w/g instrukcji producenta. -Moje lody gotowe były w ciągu 30 minut i mogłam śmiało nakładać je do pucharków. -Aby uzyskać bardziej zamrożoną konsystencję masę należy przełożyć do pojemniczka /po lodach/ i wstawić do zamrażalnika na ok 2 godziny. -Można na dłużej, ale myślę, że zostaną zjedzone wcześniej. Lody nałożyć do szklanych /schłodzonych/ pucharków i posypać startą czekoladą i posypką czekoladową