Sposób przygotowania:
Lody o smaku ajerkoniaku
Śmietankę wlać do miski i ubić na sztywno. Do ubitej śmietanki dodać mleko zagęszczone.
Zmiksować aż składniki się połączą. Następnie powoli wlewać ajerkoniak, cały czas miksować.
Zmiksować do połączenia składników. Masę przelać do pojemnika z pokrywką, wstawić do zamrażarki.
U mnie lody mroziły się przez całą noc. Alkohol sprawia, że lody nie zamarzają na tzw. kość, są miękkie i puszyste i można zajadać zaraz po wystawieniu z zamrażarki.
Zmiksować aż składniki się połączą. Następnie powoli wlewać ajerkoniak, cały czas miksować.
Zmiksować do połączenia składników. Masę przelać do pojemnika z pokrywką, wstawić do zamrażarki.
U mnie lody mroziły się przez całą noc. Alkohol sprawia, że lody nie zamarzają na tzw. kość, są miękkie i puszyste i można zajadać zaraz po wystawieniu z zamrażarki.
SylaUla