Sposób przygotowania:
Lody o smaku kinder z kokosem i orzechami
Śmietankę podgrzewamy na wolnym ogniu (nie gotujemy!). Dodajemy połamane batoniki. Podgrzewamy do momentu ich rozpuszczenia. Garnek zdejmujemy z ognia. Przestudzoną śmietanę wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia ubijamy śmietankę na sztywno. Jajka przelewamy na sitku wrzącą wodą. Oddzielamy osobno żółtka od białek. Żółtka ubijamy na puszystą jasną masę z dodatkiem połowy cukru i ciepłą wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę z resztą cukru. Do ubitych żółtek naprzemiennie dodajemy po łyżce śmietanki i białek. Całość delikatnie mieszamy trzepaczką. Gotową masę przelewamy do pojemnika. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami. Podajemy z ulubionymi owocami.
Następnego dnia ubijamy śmietankę na sztywno. Jajka przelewamy na sitku wrzącą wodą. Oddzielamy osobno żółtka od białek. Żółtka ubijamy na puszystą jasną masę z dodatkiem połowy cukru i ciepłą wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę z resztą cukru. Do ubitych żółtek naprzemiennie dodajemy po łyżce śmietanki i białek. Całość delikatnie mieszamy trzepaczką. Gotową masę przelewamy do pojemnika. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami. Podajemy z ulubionymi owocami.