marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Lody sernikowe z czekoladkami kokosowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lody wypakować,przełożyć do pucharków,ubić śmietanę z fixem lub dodać w sprayu,obsypać czekoladkami wokoło,ana wierzch polać likierem.Podać

Lody sernikowe z czekoladkami kokosowymi

Składniki:

Lody sernikowe z czekoladkami kokosowymi

 

  • 1 małe opakowanie lodów o smaku sernikowym"Zielona Budka",
  • bita śmietana w sprayu lub kremówka i żel-fix do usztywniania,
  • czekoladki kokosowe w kostkach do dekoracji,
  • 1 kieliszek dowolnego likieru do polania,np.toffi.

Sposób przygotowania:

Lody sernikowe z czekoladkami kokosowymi
Wyjąć lody z opakowania i przełożyć gałkownicą do pucharków na
ile starczy lodów-po 3-4 gałki do każdego.Kremówkę ubić z dodatkiem żel-fixu do śmietany lub użyć tej w sprayu na szybko.Cze-
-koladki wypakować ze sreberka i obsypać nimi deser lodowy dokoła.Przed podaniem oblać deser udekorować bitą śmietaną i likierem i podawać.