Sposób przygotowania:
Lody śmietankowo-orzechowe /z maszynki/
-Mleko wymieszać ze śmietanką ,cukrem , wanilią i zagotować. -Orzechy drobno pokroić, przełożyć do rondelka, dodać miód ,łyżkę wody i chwilkę podgotować. -Orzechy zmiksować na gładka masę dodając odrobinę mleka. -Mleko zagotowane wcześniej ze śmietanką połączyć z masą orzechową, wystudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki. -Schłodzoną masę mleczno- śmietankowo-orzechową umieścić w misie maszynki do lodów i włączyć urządzenie na ok.30 minut. -Gotowe lody można podawać zaraz po przyrządzeniu lub przełożyć do pojemniczka i wstawić do zamrażalnika w celu mocniejszego zmrożenia. -Udekorować orzechami i czekoladową posypką.
edytaha