Sposób przygotowania:
Lody truskawkowe w ciastkach
Mala forme posmarowac niewielka iloscia oleju. Boki i spod wylozyc papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki dokladnie wymieszac z maslem i brazowym cukrem. Polowe otrzymanej masy wlozyc do formy i docisnac metalowa lyzka. wstawic do zamrazarki na ok . 30 min az spod sie zamrozi. Truskawki przetrzec a potem przecisnac przez sito do miseczki i odstawic. Zoltka ubic z cukrem w drugiej misce,az zrobia sie lekkie i puszyste. 4 lyzki wody zagotowac,zdjac z ognia i posypac zelatyna, Mieszac,az zelatyna sie rozpusci. Zoltka z cukrem ubic wraz z przetartymi truskawkami , wymieszac delikatnie z zelatyna i smietana. bialka ubic na sztywna piane i delikaynie wymieszac z pozostalymi skladnikami.przelac do formy ,wstawic do zamrazarki a ok.30 min i zamrozic.Po wyjeciu z zamrazarki posypac lody reszta pokruszonych herbatnikow i mocno docisnac. wstawic do zamrazarki na 4 godz. po uplywie tego czasu wylozyc deser do gory dnem na polmisek.odkleic papier i ozdobic bita smietana oraz truskawkami.