Sposób przygotowania:
Lody z balsamico, chili i orzechami
Lody przełożyć do salaterki dzieląc je łyżką na mniejsze kawałki. Nie mogą być bardzo mocno zmrożone. Skropić całość 4-ma łyżkami syropu lekko przemieszać aby nie zmieszały się ze sobą dokładnie, ale nabrały wyglądu marmurkowego. Przełożyć z powrotem do pojemników ugniatając i wstawić do zamrażalnika na min. 1 godzinę. W tym czasie przebrać orzechy włoskie, pokruszyć na mniejsze kawałki. Pistacje też pokruszyć, ale drobniej. Czekoladę połamać na kawałeczki, wsypać do mleka i podgrzać całość w miseczce ustawionej na garnuszku z wrzącą wodą. Gdy czekolada się rozpuści dolać 1-2 łyżki syropu balsamicznego, dodać chili i wymieszać. Lody nakładać na głębokie talerze - po 3 kulki na porcję. Przekładać płatkami waflowymi, polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.
andzia67
Pyza
Pyza
jaNina
Pyza
msewka
Pyza
Natala1210
Babciagramolka
Pyza
martunia19
martunia19
Henia
Droga Martuniu! Robisz coś,czego my tu nie lubimy.Piszesz złośliwe komentarze odwetowe.Ale nie ośmieszasz Pyzy, bo ona jest świetna i fachowa w tym co robi, ale siebie, bo krytykujesz namiętnie coś o czym nie masz pojęcia (oprószanie, płatki waflowe, wielkość orzechów).Jeśli nie znasz tych produktów, pójdź do najbliższego marketu i pooglądaj, poczytaj.Wiesz, jak się kompromitujesz pytając o wielkość orzechów pistacjowych?! Widzę,że nie masz nic ciekawego do powiedzenia, nie chcesz poprawić swojego wizerunku i przepisów i skorzystać z wiedzy bardziej doświadczonych, ale sama sobie szkodzisz.Twoja wola!
marietta
evita0007
bernika
Pyza
A.B.