Sposób przygotowania:
Łopatka duszona w sosie
Mięso myjemy osuszmy i kroimy na potrzebne nam kawałki. Mięso oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące, obsmażamy na patelni na tłuszczu i przekładamy do rondla.
Cebulę drobno kroimy i też trochę podsmażamy dodajemy do mięsa. Jeśli na patelni została przywarta mąka to podlewamy wodą i chwile gotujemy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy, susz grzybowy i liść laurowy. Można dodać szczyptę majeranku.
Dusimy mięso do miękkości podlewając wodą albo bulionem. Podajemy do obiadu np do kaszy.
Cebulę drobno kroimy i też trochę podsmażamy dodajemy do mięsa. Jeśli na patelni została przywarta mąka to podlewamy wodą i chwile gotujemy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy, susz grzybowy i liść laurowy. Można dodać szczyptę majeranku.
Dusimy mięso do miękkości podlewając wodą albo bulionem. Podajemy do obiadu np do kaszy.