Sposób przygotowania:
Wieprzowina Eli z masłem orzechowymprzygotowanie marynaty

Przygotować paprykę słodką, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do mięs.
przygotowanie marynaty cd

Przygotować mokre składniki marynaty : olej i masło orzechowe.
przygotowanie marynaty cd

Składniki mokre i suche marynaty wymieszać, włożyć mięso i przechowywać w lodówce przez noc.
przygotowanie cebuli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie czosnku

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie mięsa

Mięso wyjąć i oczyścić z marynaty. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie mięsa cd

Do mięsa dodać cebulę, czosnek, marynatę, ewentualnie sól, pieprz i chwilę smażyć razem. Podlać mięso wodą i dusić aż będzie miękkie.
Co jakiś czas podlewać wodą żeby się nie przypaliło.
przygotowanie mięsa cd

Gotowe mięso wyjąć i po pięciu minutach pokroić na porcje. Do sosu wlać mąkę wymieszaną z wodą i zagotować.
Ja podałam mięso z kluskami i czerwoną kapustą. Smacznego!
gusia1000