WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1138]

Nadziewany schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlet schabowy nadziewany wędzonym serem, pomidorem i szczypiorkiem. Panierowany tradycyjnie i usmażony na oleju.

Nadziewany schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewany schabowy

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany schabowy

ETAP 1:

Plaster schabu umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić tłuczkiem na cienki kotlet. Oprószyć solą i pieprzem.

Na jednej połowie kotleta ułożyć plasterki sera wędzonego. Na nich położyć plasterki pomidora.

Oprószyć pomidora solą i pieprzem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Kotleta złożyć i spiąć brzegi wykałaczkami.

Jajko rozmącić widelcem w miseczce. Bułkę tartą wysypać na talerz. Kotleta panierować w jajku i w bułce.

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim kotleta. Można smażyć pod przykryciem na małym ogniu żeby kotlet lepiej doszedł w środku.

Podawać na gorąco z ziemniakami i ulubioną surówką.

Nadziewany schabowy
Kotlet schabowy nadziewany w trakcie smażenia na patelni
Nadziewany schabowy
Nadziewany schabowy panierowany w jajku i w bułce
Nadziewany schabowy
Schabowy po nafaszerowaniu i złożeniu oraz spięciu wykałaczkami
Nadziewany schabowy
Kotlet schabowy z nałożonym farszem przed złożeniem

Tagi:

mięso danie