Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Łopatka parowana w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczne mięso gotowane w przyprawach w parowarze pysznie smakuje nie tylko osobom na diecie, ale każdemu.

Łopatka parowana w przyprawach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łopatka parowana w przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Łopatka parowana w przyprawach
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą, a potem papryką, kucharkiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz ziołami. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, aby mięso naszło przyprawami. Po tym czasie mięso przełożyć do parowaru. Gotować przez 35 minut. Podawać z ziemniakami i warzywami (najlepiej ugotowanymi w parowarze).
Łopatka parowana w przyprawach
Łopatkę pokroić w plastry natrzeć oliwą i przyprawami.
Łopatka parowana w przyprawach
Zamarynowane mięso przełożyć do parowaru.
Łopatka parowana w przyprawach
Mięsko gotować w parowarze przez 35 minut.

Tagi:

zioła