Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klopsy gotowane na parze z zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne i zdrowe klopsiki gotowane na parze.

Klopsy gotowane na parze z zieleniną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsy gotowane na parze z zieleniną

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy gotowane na parze z zieleniną
Łopatkę umyć, osuszyć. Cebulkę i czosnek obrać, umyć, osuszyć. Wraz z mięsem zmielić w maszynce do mięsa. Natkę i koperek umyć, osuszyć posiekać. Dodać do zmielonego mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrobić jednolitą masę. Z powstałej masy uformować klopsiki. Gotować na parze przez 30 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Klopsy gotowane na parze z zieleniną
Do zmielonego mięsa dodajemy resztę składników.
Klopsy gotowane na parze z zieleniną
Ze wszystkich składników wyrabiamy jednolita masę.
Klopsy gotowane na parze z zieleniną
Z powstałej masy formujemy niewielkiem klopsiki.

Tagi:

zioła tarta