szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pulpeciki gotowane na parze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pulpeciki gotowane na parze to zdrowe i smaczne mięsko do obiadu.

Pulpeciki gotowane na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki gotowane na parze

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki gotowane na parze
Mięso mielone przekładamy do miski. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę, tak samo kroimy paprykę. Paprykę i cebulę dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, i chili. Całość mieszamy, zagęszczamy bułką tartą i kaszą manną. Formujemy kulki i gotujemy je na parze ok 25 minut.
Pulpeciki gotowane na parze
Czerwoną cebulkę obieramy i drobno kroimy
Pulpeciki gotowane na parze
Paprykę czerwoną kroimy w drobną kosteczkę.
Pulpeciki gotowane na parze
Całość zagęszczamy bułką tartą i kaszą manną
Pulpeciki gotowane na parze
Formujemy pulpeciki i gotujemy na parze ok 25 minut.