Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łopatka pieczona w cebuli i winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Łopatka była aromatyczna i rozpływała się w ustach - polecam

Łopatka pieczona w cebuli i winie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka pieczona w cebuli i winie

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona w cebuli i winie
Mięso myjemy, a następnie nacieramy solą, papryką czerwoną i zostawiamy na około 2h w lodówce, następnie układamy w naczyniu do pieczenia, posypujemy cebulą oraz przeciśniętym czosnkiem, zalewamy winem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 - 200 stopni na około 90 minut, pod koniec pieczenia odkrywamy mięso by ładnie się przyrumieniło.
Łopatka pieczona w cebuli i winie
mięso myjemy a nastepnie nacieramy solą i papryką
Łopatka pieczona w cebuli i winie
mięso posypujemy pokrojoną w talarki cebulą