Sposób przygotowania:
Łopatka po meksykańsku z makaronemETAP 1:
Łopatkę kroimy na małe kawałki.
ETAP 2:
Po czym przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Mięso przekładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
ETAP 3:
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją również w kostkę. Podsmażamy ok. 10-15 minut (na oliwie)
ETAP 4:
Podpieczone mięso z worka wraz z powstałym sosem dodajemy do warzyw. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.
ETAP 5:
Na koniec do mięsa i warzyw dodajemy słoik sosu meksykańskiego. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Makaron - który wcześniej gotujemy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z mięsem.