Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Łopatka w marynacie paprykowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczne mięsko w lekko pikantnej marynacie

Łopatka w marynacie paprykowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka w marynacie paprykowej

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka w marynacie paprykowej
Do miseczki wsypujemy 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili, 1,5 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczkę soli, łyżeczkę sproszkowanego czosnku, nieco pieprzu oraz bazyli. Dolewamy tyle oleju aby dokładnie rozprowadzić składniki marynaty. marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 5-6h. Mięso wkładamy do rękawa kuchennego, wiążemy i wstawiamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 60 minut. Po tym czasie rozcinamy folie i pieczemy jeszcze 10 minut, aby mięso się zarumieniło. Gorące mięso kroimy w plastry i podajemy do obiadu, można polać sose m
Łopatka w marynacie paprykowej
Dolewamy tyle oleju aby dokładnie rozprowadzić składniki marynaty.
Łopatka w marynacie paprykowej
i wstawiamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 60 minut.

Tagi:

beza bezy papryka