Sposób przygotowania:
Łopatka z cytrynowym tymiankiem
Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski, wsypać 1 łyżkę marynaty pikantnej, doprawić solą i młotkowanym pieprzem z kolendrą, dodać pojedyncze listki cytrynowego tymianku, wlać olej i wymieszać, zostawić na ok. 30 minut. Rozgrzać głęboką patelnię, przełożyć mięso i podsmażyć z każdej strony, wlać 500 ml wody i dusić aż mięso zmięknie. Do mięsa wsypać ryż z 2 torebek mieszanki, chwilkę podsmażyć i wlać 250 ml wrzącej wody i dusić 15 minut, tak długo aż ryż wchłonie płyn. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, lekko posolić i dusić jeszcze 5 minut, aż pieczarki zmiękną. Wyłożyć na talerz i posypać świeżymi listkami cytrynowego tymianku.