Sposób przygotowania:
Łosoś grillowany w potrójnej marynacie
Ze świeżego łososia wycinamy 6 filetów. Przygotowujemy marynatę, do miksera wlewamy 4 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy ok. 10 listków natki pietruszki (można dać więcej) dodajemy 2 łyżki marynaty do ryb cytrynowo-koperkowej Knorr i siekamy robotem, marynatą smarujemy dokładnie z obu stron filety z łososia, wkładamy do miski żaroodpornej i wstawiamy na noc do lodówki. Łososia będziemy podawać z kartoflami. Gotujemy więc kartofle z 2 łyżeczkami soli, gotujemy 15 minut, odcedzamy, każdy kawałek kroimy na 6 kawałków i posypujemy łyżką przyprawy do ziemniaków Kotanyi. Rozgrzewamy patelnię grillową, układamy na niej kawałki łososia (na zdjęciu tylko 4 kawałki, gdyż 2 kawałki czekają na jednego z domowników, aby mógł je zjeść ciepłe) i grillujemy z obu stron, obok wykładamy 2/3 kartofli i również grillujemy, gdy na łososiu odbiją się paski od grilla, można już wszystko wykładać na talerze. Podajemy z surówką z kapusty pekińskiej, papryki i rzodkiewki, posypanej ziarnami granatu.