Sposób przygotowania:
Łosoś grillowany z sosem jogurtowo – ziołowym
Kuskus przygotowujemy zgodnie z zaleceniem producenta.
Łososia myjemy, osuszamy, oprószamy go solą i pieprzem i grillujemy na grillu lub patelni grillowej po 3-6 minut z każdej strony.
W czasie kiedy łosoś się grilluje przygotowujemy sos – jogurt przekładamy do malaksera, dodajemy obrany i przekrojony ząbek czosnku, liście mięty i Kolendy – miksujemy wszystko na gładką masę, doprawiamy do smaku sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeśli nie mamy malaksera do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną miętę i kolendrę – mieszamy doprawiamy.
Na talerz wykładamy porcję kuskusu, kawałek łososia, którego skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy porcją sosu jogurtowo-ziołowego , smacznego ; )
Łososia myjemy, osuszamy, oprószamy go solą i pieprzem i grillujemy na grillu lub patelni grillowej po 3-6 minut z każdej strony.
W czasie kiedy łosoś się grilluje przygotowujemy sos – jogurt przekładamy do malaksera, dodajemy obrany i przekrojony ząbek czosnku, liście mięty i Kolendy – miksujemy wszystko na gładką masę, doprawiamy do smaku sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeśli nie mamy malaksera do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną miętę i kolendrę – mieszamy doprawiamy.
Na talerz wykładamy porcję kuskusu, kawałek łososia, którego skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy porcją sosu jogurtowo-ziołowego , smacznego ; )
smokii