Sposób przygotowania:
Łosoś grillowany z surówką z truskawek i mango
Łososia płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na 4 równe kawałki.Do oleju dodajemy sos sojowy, miód, musztardę i sok z limonki. Dokładnie mieszamy.Marynatą zalewamy łososia, dokładnie w niej obtaczamy i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.Przygotowanie sałatki: Mix sałat płuczemy, odsączamy na sicie.Mango przecinamy na pół, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę. Truskawki płuczemy, kroimy na ćwiartki. Dodajemy do sałaty razem z mango. Składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.Sos vinegret wlewamy do sałaty na 5 minut przed podaniem.Łososia odsączamy z marynaty, grillujemy z obu stron, zaczynając od strony skóry. Grillowanego łososia podajemy z surówką z mango i truskawek.
Magdalenaa
aga-25