mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Łosoś morski z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczniutki i pyszniutki łosoś

Łosoś morski z musztardą

Składniki:

Łosoś morski z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Łosoś morski z musztardą
Piekarnik rozgrzać do 220stopni. Naczynie żaroodpordne wysmarować masłem. Filety łososia umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny i posolić. Filety ułożyć w dwóch warstwach. Dolne posmarować z góry połową musztardy. Te, które będą leżały na górze wysmarować z jednej strony przecierem pomidorowym, ułożyć w naczyniu, z wierzchu posmarować resztą musztardy. Posypać bułką tartą. Piec 20 minut. Podawać na gorąco.

Tagi:

tarta