ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Łosoś na parze w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowo, szybko i smacznie. Łosoś stanowi obiad idealny dla dbających o linię.

Łosoś na parze w porach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś na parze w porach

 

Sposób przygotowania:

Łosoś na parze w porach
Kawałki ryby myjemy, osuszamy, następnie skrapiamy je sokiem z cytryny. Każdy kawałek ryby solimy i oprószamy pieprzem. Rybę układamy w garnku do gotowania na parze. Marchew i por myjemy, obieramy i koimy w dosyć grube talarki. Krążki warzyw układamy w garnku razem z rybą. Garnek nakrywamy i gotujemy około 15-20 minut. Danie podajemy z surówką. Smacznego!
Łosoś na parze w porach
Każdy kawałek ryby dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.
Łosoś na parze w porach
Marchew kroimy w dosyć grube talarki uprzednio ją obierając.
Łosoś na parze w porach
Por wzbogaci smak naszej potrawy i nada aromatu.
Łosoś na parze w porach
Ryba ugotuje się błyskawicznie więc jest to pomysł na bardzo szybki obiad.