Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łosoś pod camembert i pieprzem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lubicie łososia? Zapraszam na pyszne danie z łososiem w roli głównej

Łosoś pod camembert i pieprzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś pod camembert i pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod camembert i pieprzem
Łososia filetujemy, następnie kroimy w mniejsze kawałki, natkę siekamy i mieszamy razem z oliwą, w powstałej marynacie marynujemy łososia - odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie na kawałkach foli aluminiowej układamy po 2 plastry cytryny, na wierzch nakładamy łososia i zawijamy w folię. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy przez 20 minut, po tym czasie otwieramy folię i zostawiamy na 5 minut by przyrumienił się z góry. Ser camembert grillujemy do roztopienia - ma być mięciutki. Łososia na cytrynie przenosimy na talerz, na wierzch nakładamy kawałek roztapiającego się camemberta i posypujemy zielonym, marynowanym pieprzem. Smacznego
Łosoś pod camembert i pieprzem
z oliwy i posiekanej pietruszki przygotowujemy marynatę
Łosoś pod camembert i pieprzem
kawałki łososia dokąłdnie obtaczamy w marynacie
Łosoś pod camembert i pieprzem
łososia pieczmy na cytrynie - na koniec rozwijamy z folii
Łosoś pod camembert i pieprzem
ser grillujemy by był wewnątrz ciepły i ładnie się roztapiał

Tagi:

sery ser