Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Łosoś pod kołderką z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łosoś bardzo delikatny i aromatyczny.

Łosoś pod kołderką z porów

Składniki:

Łosoś pod kołderką z porów

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod kołderką z porów
Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w talarki pory, posolić. Smażyć około 5-7 minut, po czym zdjąć z ognia. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę porów, na to kawałki łososia, skropić cytryną, posmarować musztardą, delikatnie posolić. Na wierzchu ułożyć pozostałe pory. Przykryć folią aluminiową, zapiekać ok. 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

pory