bajtek

bajtek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Łosoś smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jednak nie ma to ......jak łosoś

Łosoś smażony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś smażony

 

  • 4 dzwonki łososia
  • 5 łyżek mąki
  • 100 g oleju
  • gotowa przyprawa do ryb ...lub
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony
Łososia należy dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Można również pokroić na mniejsze porcje. Tak przygotowaną rybkę, posypać z obu stron przyprawą do ryb ewentualnie solą i pieprzem. Obtoczyć dokładnie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. Jeżeli mamy filety, należy zaczynać smażenie od strony skórki. Podawać z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.
Łosoś smażony
umyte i osuszone dzwonki łososia przygotowane do dalszej obróbki
Łosoś smażony
łososia należy posypać obficie gotową przyprawą do ryb lub sola i pieprzem
Łosoś smażony
obtoczyć obficie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor