WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 840]

Łosoś smażony w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna i szybka przekąska z łososia na ciepło. Podawana z ryżem i warzywami sprawdzi się też na danie obiadowe.

Łosoś smażony w sezamie

Składniki:

Łosoś smażony w sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony w sezamie
Filet z łososia myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki ok 3 cm szerokości. Posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilka minut, by ryba się zamarynowała. Następnie obtaczamy kawałki łososia w sezamie u układamy na patelni, na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok 2-3 minuty z każdej strony, na rumiano.