Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Łosoś smażony w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam rybę, to jest przepis na jej najprostsze przygotowanie. Dzięki aromatycznym ziołom nigdy się nie nudzi.

Łosoś smażony w ziołach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś smażony w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony w ziołach
Rybę rozmrażamy. Jeśli dostrzeżemy ości wyjmujemy. Posypujemy porwanymi ziołami, doprawiamy pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie odkładamy na godzinę do lodówki. Wyjmujemy, obtaczamy w mące. Rozgrzewamy patelnie i smażymy rybę z obu stron aż będzie rumiana. Podajemy np. z ziemniakami lub ryżem.
Łosoś smażony w ziołach
Etap 1 - posypujemy porwaną świeżą bazylią
Łosoś smażony w ziołach
Etap 2 - posypujemy ziołami prowansalskimi
Łosoś smażony w ziołach
Etap 3 - obtaczamy łososia w mące
Łosoś smażony w ziołach
Etap 4 - smażymy rybę na patelni z obu stron

Tagi:

zioła