eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Łosoś smażony Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Łosoś jest pyszny pod każdą postacią.Opanierowany i usmażony też.

Łosoś smażony Eli

Składniki:

Łosoś smażony Eli

 

  • 10 dzwonków łososia
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 3 gałązki posiekanego koperku
  • pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony Eli
Wymieszać sos rybny,sojowy,olej,przyprawę do ryb,koperek i pieprz.Dzwonka łososia umyć,osuszyć,posmarować warynatą i włożyć do lodówki na całą noc.Rybę wyjąc z lodówki,osuszyć z marynaty,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia z obu stron na złoty kolor.Smacznego!