justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Łosoś w cytrynowym pieprzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne mięso ze szlachetnej rybki

Łosoś w cytrynowym pieprzu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś w cytrynowym pieprzu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w cytrynowym pieprzu
1. łososia jeśli trzeba dzielimy na porcje, u mnie były trzy kawałki po około 250g. Każdy obsypujemy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny u odstawiamy do lodówki na 30 minut. 2. Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy łososia z każdej strony. Mięso powinno być ładnie różowe. Smażymy go ze skórą, ponieważ bez niej mięso się rozpadnie podczas smażenia. 3. Gotowego łososia podałam z sałatką z pomidora cebuli i śmietany oraz z warzywami gotowanymi na parze.
Łosoś w cytrynowym pieprzu
mięso dzielimy na kawałki i z kazdej strony doprawiamy
Łosoś w cytrynowym pieprzu
łososia smazymy na rozgrzanym masle z każdej strony